Hvad er nyt i Umbraco 7.6?

Hvad er nyt i Umbraco 7.6?

Michael Nielsen
Michael Nielsen

Ændrede farver og branding

Umbraco har længe været kendt for den orange farve, men efter deres interne redesign og opdatering af den visuelle identitet på umbraco.com, er Umbraco 7.6 og Umbraco Cloud blevet mere konsistent med Umbraco’s branding. De sekundære knapper har fået en mere markant farve i form af den lilla farve, som komplementær farve til den grønne farve på de primære knapper.

Nyt og mere moderne farvevalg i Umbraco
Nyt og mere moderne farvevalg i Umbraco

Loginsiden har fået nyt udseende

Loginsiden til Umbraco er blevet redesignet til at harmonere bedre med det nye farvevalg og matche login på Umbraco Cloud. Derudover er der nu mulighed for at brande loginsiden med et baggrundsbillede - dog med et transparent lilla farvelag ovenpå, så det stadig passer med det nye farvevalg.

Redesign af loginsiden og mulighed for at angive et branded baggrundsbillede
Redesign af loginsiden og mulighed for at angive et branded baggrundsbillede

Nye indholdsvælgere og listevisning

Et fokusområde i Umbraco 7.6 har været at forbedre brugeroplevelsen for brugere, der til dagligt redigerer indhold på hjemmesiden.

En af de største forbedringer i den nye version er redesign af ”pickers”, eller som også kan kaldes indholdsvælgere, både ift. udvælgelse af indhold, mediefiler og medlemmer. Det er nu muligt at se noder fra et listview i en listevisning, også kaldet et mini-listview, hvor man tidligere skulle søge efter navnet på noden før denne kunne vælges. Dette er bestemt en stor lettelse både for indholdsredaktører og udviklere, da disse “pickers” ofte anvendes i en typisk Umbraco løsning og denne ændring gør hele processen med redigering af indhold mere effektiv og tidsbesparende. Alene pga. denne feature er det værd at opgradere til Umbraco 7.6

Redesign af “pickers” i Umbraco 7.6
Redesign af “pickers” i Umbraco 7.6

Forbedret sortering af egenskaber

Under fanen Egenskaber er sorteringen af standard egenskaberne tilpasset, så linket til url’en for en side nu er flyttet over skillelinjen og dermed mere synlig for indholdsredaktører. De resterende egenskaber kan som sædvanlig sorteres efter hvad der er vigtigst i den enkelte Umbraco-løsning.

Det er nu muligt at se noder i et listview i content, media og member “pickers”
Det er nu muligt at se noder i et listview i content, media og member “pickers”

Fejlrettelser og performanceoptimeringer

Udover det nye farvevalg og forbedringer til indholdsredaktører er der som sædvanligt fejlrettelser inkl. performance- og sikkerhedsoptimeringer, som gør Umbraco endnu mere stabil. Umbraco bliver løbende optimeret og forbedret, bl.a. er der allerede nu planlagt at redesigne og forbedre brugersektionen i Umbraco 7.7.

Umbraco Forms 6.0

I den nye version af Umbraco Forms, der kræver Umbraco 7.6.0 eller nyere, er der foruden fejlrettelser en ny feature ift. at definere temaer, som gør det muligt nemmere at tilpasse og style formularer. Derudover er den nye version af Umbraco Forms også tilpasset det nye farvevalg i Umbraco 7.6.0. Hvis din Umbraco løsning er hosted på Umbraco Cloud, har du allerede i dag adgang til Umbraco Forms, som er inkluderet i prisen.

Umbraco Forms 6.0 matcher det nye farvevalg i Umbraco 7.6
Umbraco Forms 6.0 matcher det nye farvevalg i Umbraco 7.6

Skal din Umbraco løsning opdateres?

Har du behov for at få opgraderet din Umbraco løsning, så kontakt os gerne. Vi anbefaler, at man løbende får opdateret sin Umbraco løsning - både for at få glæde at de seneste nye features, men også pga. performanceoptimeringer og rettelser af potentielle sikkerhedsrisici.

Ørskov Gruppen

Hvad kan vi hjælpe med?


Skriv til os, og vi vender tilbage hurtigst muligt

Ørskov Web
Østergade 38 - 6900 Skjern
+45 97 35 33 55 - mail@oerskov.dk