Umbraco 7.11 - Brugervenlige features

Umbraco 7.11 - Brugervenlige features

Michael Nielsen
Michael Nielsen

Ønsker du ikke at anvende de nye funktioner, er en opgradering ikke direkte kritisk. Dog løser hver ny Umbraco version fejl og sikkerhedsproblemer, samt løsningen vil blive endnu hurtigere og køre endnu mere stabilt. Herudover er det nemmere, hurtigere og derved billigere kontinuerligt at opgradere. Derfor anbefaler vi altid at opgradere. En opgradering vil altså: Løse bugs og rette fejl Øge hastighed og performance på løsningen Minimere risiko for sikkerhedsproblemer Forbedre brugeroplevelsen Give adgang til både nye og forbedrede funktioner Kontakt os på support@oerskov.dk ring +45 97 35 33 55 hvis du ønsker at få din løsning opgraderet.

I Umbraco version 7.8 blev det muligt at tilføje guidede tours til at introducere nye brugere til Umbraco, eller opsætte specifikke guides til det enkelte site. Med version 7.11 er det nu også muligt at opsætte disse, så de vises i den enkelte brugers sprog.

Udskiftning af checkbox

En af de mest anvendte datatyper i Umbraco er en checkbox til at aktivere eller deaktivere en feature på websitet, f.eks. til at skjule en side fra navigationen. Fra og med Umbraco version 7.11, er denne nu en toggle knap, som er mere mobilvenlig, og også går igen andre steder, bl.a. ved tilladelser i brugersektionen, der blev re-designet i version 7.7.

Checkboxes er udskiftet med toggle knapper til at aktivere/deaktivere egenskaber
Checkboxes er udskiftet med toggle knapper til at aktivere/deaktivere egenskaber

Flytning af ordbog

En ny feature som længe har manglet i Umbraco er mulighed for at flytte ordbogen til en anden sektion, da redaktører ellers skulle have adgang til sektionen "Indstillinger". Det er nu muligt at flytte ordbogen i Umbraco til en separat sektion, som typisk vil være sektionen "Oversættelse", men det er også muligt at flytte denne til en anden sektion. Dermed er det nok for redaktører at have adgang til sektionen "Oversættelse" for at redigere ordbogs elementer på et flersproget site.

Gendannelse af indhold

Hvis en indholdsnode bliver slettet, så ryger den ned i papirkurven, og tidligere skulle man "flytte" den tilbage igen. Med den seneste opdatering, ser man ikke længere menupunktet "Flyt" ved højre-klik, men istedet et menupunkt "Gendan". Vælges denne, gendannes noden hvor denne var placeret oprindeligt.

Gendan indholdsnode i stedet for flyt-handling.
Gendan indholdsnode i stedet for flyt-handling.
Automatisk valg af hvortil indholdsnoden skal gendannes til.
Automatisk valg af hvortil indholdsnoden skal gendannes til.

Indlejring af Issuu publikation

Det er nu som standard muligt at indlejre en Issuu publikation, f.eks. i en nyhedsopdatering eller et blogindlæg. Ved brug at grid-editoren "Embed" indsættes der blot url'en til en Issuu publikation og derefter vises der en forhåndvisning af denne inden det indsættes på siden.

Indlejring af Issuu publikation i Umbraco.
Indlejring af Issuu publikation i Umbraco.

Skal din Umbraco løsning opgraderes til seneste version?

Ønsker du ikke at anvende de nye funktioner, er en opgradering ikke direkte kritisk. Dog løser hver ny Umbraco version fejl og sikkerhedsproblemer, samt løsningen vil blive endnu hurtigere og køre endnu mere stabilt.

Herudover er det nemmere, hurtigere og derved billigere kontinuerligt at opgradere. Derfor anbefaler vi altid at opgradere.

En opgradering vil altså:

  • Løse bugs og rette fejl
  • Øge hastighed og performance på løsningen
  • Minimere risiko for sikkerhedsproblemer
  • Forbedre brugeroplevelsen
  • Give adgang til både nye og forbedrede funktioner

Kontakt os på support@oerskov.dk ring +45 97 35 33 55 hvis du ønsker at få din løsning opgraderet.

Ørskov Gruppen

Hvad kan vi hjælpe med?


Skriv til os, og vi vender tilbage hurtigst muligt

Ørskov Web
Østergade 38 - 6900 Skjern
+45 97 35 33 55 - mail@oerskov.dk