Umbraco version 7.12 er blevet udgivet

Umbraco version 7.12 er blevet udgivet

Michael Nielsen
Michael Nielsen

Gensende brugerinvitationer

I Umbraco 7.7 fik brugersektionen et re-design og nye features, hvor der bl.a. blev tilføjet mulighed for at invitere brugere til Umbraco. Når man inviterer brugere, sendes en email med et link til en side, hvor brugeren kan færdiggøre oprettelsen af sin bruger. 

Men det er et kendt problem at alle typer af mails af og til kan fanges i spam filtre, blive slettet ved en fejl, eller på anden vis gå tabt. I Umbraco version 7.12, er det nu muligt at gensende disse invitationer, så brugerne let kan oprette sig. 

Indlejring af Twitter tweets

Det er nu muligt at indlejre et Twitter tweet, f.eks. i en nyhedsopdatering eller et blogindlæg. Ved brug at grid-editoren "Embed" indsættes der blot url'en til et tweet og derefter vises der en forhåndvisning af tweet'et, inden det indsættes på siden.

Markering af slettede billeder og filer

Når man sletter et billede eller en fil i Umbraco, flyttes den ned i Papirkurven, og kan derfor ikke benyttes længere eller vises ude på sitet, men det kan dog gendannes igen. Er et sådan billede indsat på en side i Umbraco, var der dog tidligere ingen form for markering af at billedet var blevet slettet.

Der er der tilføjet nu, og dermed kan redaktørerne let få klarhed over hvorfor f.eks. et billede ikke bliver vist ude på hjemmesiden.

Indsætte anker-elementer

I Rich Text editoren i Umbraco, har man nu mulighed for at indsætte anker element, og angive et unikt id for det. Det kan man benytte til at linke til en anden del af sidens indhold, f.eks. hvis man har en side med meget indhold og i toppen af siden ønsker at linke til et afsnit længere nede på siden.

Indsætte anker-element i richtext editor.
Indsætte anker-element i richtext editor.
Indsætte link til anker-element i richtext editor.
Indsætte link til anker-element i richtext editor.

Skal din Umbraco løsning opgraderes til seneste version?

Ønsker du ikke at anvende de nye funktioner, er en opgradering ikke direkte kritisk. Dog løser hver ny Umbraco version fejl og sikkerhedsproblemer, samt løsningen vil blive endnu hurtigere og køre endnu mere stabilt.

Herudover er det nemmere, hurtigere og derved billigere kontinuerligt at opgradere. Derfor anbefaler vi altid at opgradere.

En opgradering vil altså:

  • Løse bugs og rette fejl
  • Øge hastighed og performance på løsningen
  • Minimere risiko for sikkerhedsproblemer
  • Forbedre brugeroplevelsen
  • Give adgang til både nye og forbedrede funktioner

Kontakt os på support@oerskov.dk ring +45 97 35 33 55 hvis du ønsker at få din løsning opgraderet.

Ørskov Gruppen

Hvad kan vi hjælpe med?


Skriv til os, og vi vender tilbage hurtigst muligt

Ørskov Web
Østergade 38 - 6900 Skjern
+45 97 35 33 55 - mail@oerskov.dk